Skidlektion i Kalhyttan

Mycket bra preparerade spår, åtta minusgrader. Det kan inte bli så mycket bättre. Det går väl lite kärvt beroende på att det är färsk tät konstsnö. Hade skidlektion med med en kille som bara har kvar Vasaloppet  på klassikern. Under två timmars teknikgnuggande blev det en påtaglig förbättring  när det gäller synkroniseringen mellan armar och ben. När det gäller Vasaloppet finns det mest att hämta i tid om man kan utveckla sin stakåkning. Så mitt råd är att  gnugga mycket stakåkning till mitten på februari och sedan ta det lite lugnare  inför  starten första söndagen i mars.

Första skidpasset för säsongen i Kalhyttan

Det finns från och med i kväll en sexhundra meter lång slinga som är välpreparerad i Kalhyttan. Imorgon är det två kilometer om allt går som det ska. Ikväll håller man som bäst på med utpistningen av snön på hela övre slingan. Snökanonerna går för fullt på den nedre slingan och vi får hoppas att  hela  konstsnöslingan 4,2km är  klar till helgen.
Ungdomarna hade sin första skidträning för säsongen på hemmaplan under ledning av Stefan Norberg. Till helgen blir det alldeles säkert mycket folk i spåren.  Det är skönt att veta att vi nu har skidspår ända till april då man har sprutat upp ett tjockt täcke med tanke på att det ska stoppa för riktiga töväder.
töväder. Första tävlingen arrangeras 26/12.

RSS 2.0